“Ik ben van nature erg onrustig, behalve als ik schilder.
Dan heb ik alle geduld van de wereld.”

“Ik ben van nature erg onrustig, behalve als ik schilder. Dan heb ik alle geduld van de wereld.”

Eef-Sanders-Moderne-Kunst

Over Eef Sanders

Eef Sanders is al van jongs af aan omringd met kunst. Haar opa was kunstschilder. Haar zeer creatieve moeder, die twee volledig zelf geillustreerde kinderboeken voor haar schreef, nam haar op jonge leeftijd al mee naar musea en (naakt-)model tekenlessen.

Na vele jaren experimenteren met verschillende kunstvormen en -stijlen, vond de abstractie haar uiteindelijk ongeveer vijf jaar geleden.

Ze maakt puur abstract, minimalistisch werk, rijkelijk gelaagd met diverse materialen, in warme, natuurlijke en aardse tinten. In haar werk omarmt Eef imperfectie, geinspireerd door de Japanse “Wabi Sabi” filosofie. Ze streeft niet naar perfecte lijnen maar laat bewust de verschillende lagen elkaar raken en met elkaar versmelten. Vormen zijn niet geknipt maar gescheurd uit Chinees papier, waardoor ze interessanter worden en de randen ruwer.

Het is de schoonheid van imperfectie die de ziel raakt

Soms maakt ze kleine schilderijen om een idee te krijgen over compositie en kleuren voor een groter werk. Ze vindt het echter ook heerlijk om puur op intuitie te schilderen, niet wetend wat de uitkomst zal zijn.

Bij elk van haar creaties gebruikt Eef veel verschillende materialen, zoals Chinees papier, fiber paste, diverse soorten cement, en vele lagen “Golden” acrylverf, allen uitsluitend van de beste kwaliteit. Inspiratie is niet iets waar ze op hoeft te wachten, die overkomt haar terwijl ze aan het werk is.

“Ik ben van nature erg onrustig, behalve als ik schilder. Dan voel ik een kalmte over me heen komen. In mijn schilderijen probeer ik door middel van mijn kleurkeuzes en minimalistische vormen dat gevoel over te brengen, die sereniteit die mij zo aantrekt maar die ik maar nauwelijks vind buiten mijn atelier. Het is die gemoedsrust die me in de eerste plaats naar het schilderen trok, en die me vandaag de dag blijft motiveren en gelukkig maakt.”